Hoşgeldiniz Arama | Aktif Konular | Üyeler | Üye Girişi | Kayıt Ol

ASP kurulum sırasında serial sormasını istiyorum Ayarlar · Görünüm
MajeSSTe
Gönder: Wednesday, July 30, 2008 12:45:26 PM
Seviye: Yeni Üye
Grup: Üye

Yazı/Cevap: 1
Merhaba arkadaşlar;
öncelikle belirtmek istiyorumki nette yaptığım araştırmalarda genelde bu siteyi görüyorum oldukça başarılı cevaplarda var ve bende bu sitede takılmaya karar verdim...

Şimdi soruma değineyim..

ASP ile kurulum işlemini hallederim ancak scriptin çalışabilmesi için serial kodu gerekli olmalı diye düşünüyorum
yani yaptığımız sistemleri bu şekilde sadece seriali ile çalıştırmalıyız diye düşünüyorum
birde demo halde kısıtlı sürede çalışmasını istiyorum

aklıma gelen şu
site ismini okutup bunu replace fonksiyonu ile değiştirdikten sonra 3-4 kere peş peşe md5 e soksak bunuda db ye kaydetsek

ve aynı şekilde db den bu veriyi okutup site ismini replace edip yine 3-4 kere md5 e sokarsak ve bunları karşılaştırırsak doğruluk durumunda girişe izin vereebiliriz
tabi bu kaynak kodları asp encoder ile şifrelenmiş olmalı ve oldukça uzun kodlar olmalıki kırılması zorlaşsın...

diğer mesele ise müşteri demo kullanmak isterse zamana uygun halde çalışması gerekir bunu nasıl yaparım hiç aklıma gelmedi

sunucu saatini alarak yapılabilir belki ama nasıl yaoılacak tam bilmiyorum atıyorum 10 gün deneme sürümü gibi
yorumlarınızı ve ilgili cevaplarınızı bekliyorum...

Şimdiden teşekkür ediyorum
Kolay Çalışmalar...
ASPR
Gönder: Wednesday, July 30, 2008 5:33:06 PM

Seviye: Kurucu
Grup: Yönetici

Yazı/Cevap: 63
Selamlar,
ASP.NET bize bu konuda neredeyse tam destek sağlıyor.

ASP' de ise kodları şifrelemek yerine (çünkü şifrelenen kodları kıran hayli program var) sorunun çözümü için ajax ve VBScript'in "eval" fonksiyonlarını kullanabilirsiniz.
Şöyleki,
dağıtımını yaptığınız sitelerin bazı hayati kodlarını kendi sitenizde tutarsınız.
Site o koda ihtiyaç duyduğunda ajax ile sitenize bağlanır ve gerekli lisans kontrolünden sonra kodu alıp döner ve eval fonksiyonuyla kodu kullanır.
Bunun dışında ASP kodlarınızı dll'e çevirmek gibi bir alternatifiniz daha var ama sunucular sizin kontrolünüzde değilse, bu durumda hayli sıkıntı yaşayabilirsiniz.
İyi çalışmalar
Konu içindeki Kullanıcılar
Misafir

Forum Haritası
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler oluşturamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.

© asprehberi.com 2004 - 2008 Bütün hakları saklıdır.
Uygulama: Yet Another Forum.net1.9.1.6 (ASP.NET 2.0 / C# )

Bu site devletin İnternet'e müdahalesini kabul etmemektedir.
Ziyaretçilerin ve üyelerin özel bilgileri resmi makamlardan istek gelse dahi kesinlikle paylaşılmayacak, devletle hiç bir şekilde işbirliği yapılmayacaktır.